Socialismen är framtiden - framtiden är vår!

Rebell 2005-4

Presentation av numret

Bostadsbristen fortsätter att öka, och ungdomar drabbas hårdast.

I Stockholm är nästan varannan ungdom utan egen bostad och i Göteborg är det i snitt över 400 sökande på varje ledig lägenhet. Situationen är liknande i Malmö och även i allt fler av de mindre städerna börjar bostadsbristen bli akut.

Segregationen, som hänger samman med bostadsbristen, är ett annat växande problem, framförallt i storstäderna. Politikerna låter förorterna förfalla samtidigt som förorternas invånare ofta fråntas grundläggande rättigheter, såsom rätten till arbete. I numrets tema tar vi upp olika aspekter på bostadsbristen. Dessutom intervju med Fjärde Världen, artikel om hur Kuba hanterar naturkatastrofer och mycket mer!

Artiklar

  • – Vi var med om att starta en ny våg som skulle funka som ett alternativ till storbolagshiphopen, säger Tom, Världish och Matte i Fjärde Världen som diskuterar hiphop och världspolitik med Rebell.

  • Enorma oväder och orkaner har dragit fram över Amerika den senaste tiden. I USA fick orkanen Katrina, som drabbade New Orleans hårdast, fruktansvärda konsekvenser. På Kuba blev dödsoffren få, tack vare ett stort förberedelsearbete och en välplanerad katastrofhjälp. Naturkatastroferna visar att ett solidariskt samhälle kan skydda sin befolkning, även mot naturkatastrofer, medan det kapitalistiska USA lät liken ruttna på gatorna.

  • Situationen för unga på bostadsmarknaden i Stockholm blir allt värre. Idag tvingas många bo kvar hemma mot sin vilja, och endast 57 procent av ungdomarna som är mellan 20 och 27 år har en egen bostad.

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion