Vi bygger det kommunistiska ungdomsförbundet!

Rebell 2007-2

Presentation av numret

Under sommaren börjar tusentals ungdomar sitt första arbete. Samtidigt låter högerregeringen piska vina över både de ungdomar som är arbetslösa och har ett jobb. Rebell förklarar varför det är bra med kollektivavtal och arbetsrätt. Ungdomar som arbetar berättar om glädjen och gemenskapen i ett arbete, men också vad som kan bli bättre. Tidningen tar också upp hotet mot Iran, situationen i Libanon, och mycket mer.

Här på webbsidan bjuder vi på några smakprov ur numret.

Artiklar

  • Den svenska modellen, kollektivavtal, arbetsfred, vad betyder begreppen egentligen? I en skola där vi får lära oss entreprenörskap och har ämnen som Ung företagssamhet kanske det inte är så konstigt att många unga ser frågande ut inför dessa ord. Var lugn, Rebell rycker in där skolan misslyckats och ger en revolutionär lektion i historia och samhällskunskap.

  • Det är dags igen, åtminstone om hökarna i Washington får bestämma. Kryssningsmissilerna är laddade i väntan på startsignalen för ”Operation Iranian Freedom”. Manuset är snarlikt invasionen av Irak. Anklagelser om massförstörelsevapen och stöd till terrorism avlöser varann. Skådespelet har börjat, men hur ser verkligheten ut?

  • Så här i sommartider längtar nog de flesta bort ifrån sitt jobb. Men att ha ett arbete är en trygghet och många finner gemenskap och glädje i sina arbetskamrater. Rebell har träffat tre jobbarkompisar som kommer att sakna varandra under semestern.

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion