Socialismen är framtiden - framtiden är vår!

Rebell 2007-3

Presentation av numret

I januari 2006 vann Hamas det palestinska valet. Ett val som till och med av Carl Bildt har beskrivits som demokratiskt. Ändå straffades palestinierna och en bojkott från hela västvärlden följde. I detta nummer av Rebell fördjupar vi oss i Israel – Palestinakonflikten och ger bland annat svar på vad du kan göra för att visa ditt stöd för palestinierna kamp.

Vi tar oss dessutom en titt på hur högerns skattesubvention för hushållsnäratjänster uppfattas av en som arbetar med det och får en reseskildring från Nepal - ett land mitt i en demokratiseringsprocess.
Här på webbsidan bjuder vi på några smakprov ur numret.

Artiklar

  • Är Hamas en terroristorganisation? Kan socialister stå på samma sida som religiösa organisationer? Frågorna är många. Rebell har träffat Sebastian Malmberg, internationell sekreterare i RKU, för att reda ut några av frågetecknen.

  • Shahira Megahid har aldrig kunnat besöka Palestina, men hon tror ändå att delar av hennes identitet finns i pappans hemstad i Gaza. En dag hoppas hon kunna resa dit, men fram tills dess kämpar hon för Palestinasolidaritet här i Sverige.

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion