Socialismen är framtiden - framtiden är vår!

Rebell 2009-1

Framsida

Rädda jobben - Låt plundrarna betala krisen

Varsel, nedläggningar och konkurser. Det är kris i det kapitalistiska systemet. I numrets tema tar vi en titt på vem det är som får betala och vad du kan göra mot krisen. Numret innehåller också mycket annat, intervjuer med en teatergrupp som sätter upp en pjäs om Palestina, artikel om Che Guevara och krönikor från callcenters och ICA.
Ta en prenumeration på Rebell för bara 100 kr

» Se innehållsförteckning #1 2009
»Köp numret i butiken!

Valda artiklar

Är alla förlorare?
I den pågående överproduktionskrisen finns många som hamnar i stora svårigheter. Ensamstående mödrar som blir arbetslösa, ungdomar som inte har någon a-kassa, neddragningar i offentlig sektor till följd av mindre kommunala skatteintäkter. Men är verkligen alla förlorare på krisen?

De moderna slavarna
Trött? Utsliten? Prestationsångest? Många har gjort det själva och vissa skyr dem som pesten. Vilka är det jag pratar om? Jo, de som arbetar på callcenter såklart.


s 20-21 - läs som pdf!

Med teatern som vapen
I en upplyst skolaula i Uppsala har en grupp ungdomar samlats. De har det senaste halvåret försökt göra något mot Israels ockupation av Palestina. Några av dem tar en paus från dramaövningarna för att berätta lite om sig själva, Palestina och teatern.

Dessutom...

Enkel matematik
Jag är en tjänst i ett samhälle som har kallats klasslöst, demokratiskt, ett av världens mest jämställda. Jag öppnar kassa 14 och sätter mig i stolen som det alltid är något fel på – ryggstödet för tätt inpå, stolslutet för ostadigt, sitsen för långt ifrån kassaskärmen.

Ledare: Stöd palestiniernas kamp
I Gazaremsan bor det ungefär 1,5 miljoner människor, på en yta motsvarande en tredjedel av Ölands. Det gör det till ett av världens mest tätbefolkade områden. Områden är i praktiken ett fängelse där ingen eller inget kommer ut eller in om inte ockupationsmakten godkänner det.

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion