Vi bygger det kommunistiska ungdomsförbundet!

Rebell #4 09

Framsida

Högerpolitik föder rasism

I högerpolitikens spår växer rasismen sig starkare. För vem av högerns företrädare är det egentligen som är brun eller blå? Genom att peka ut invandrare som kriminella, fuskare eller terrorister försöker högern blanda ihop korten. Istället har vi allt att tjäna på att stå enade. Det är så vi kan bekämpa rasismen och det är så vi kan bekämpa högerpolitiken. I numrets tema undersöker vi rötterna till rasismen, vi träffar RKU-Uppsala som har blivit attackerade av nazister och vi reder ut vilka Sverigedemokraterna är. Dessutom: artiklar om Latinamerika, klimatet, skolan med mera.

Ta en prenumeration för bara 80 kr!

Valda artiklar

Revolutionens Venezuela
Venezuela fortsätter byggandet av socialismen genom bland annat jordreformer och en demokratisering av media.

Honduras - militären tar makten
I Honduras genomfördes nyligen en statskupp iscensatt av högern med stöd av USA. Samtidigt har folket gjort motstånd och krävt att den folkvalda presidenten Zelaya får tillbaka makten..


s 10-11 - läs som pdf!

Tjejernas frizon
På fritidsgården Guts är det tjejerna som sätter dagordningen. Efter kamp mot nedläggning har tjejverksamheten nu flyttat till nya lokaler i Angered i Göteborg.

Dessutom...

Ledare: Rättssäkerheten är hotad
För andra gången har den svenske medborgaren Mehdi Ghezali suttit fången, utan bevis eller åtal. Nu framkommer uppgifter om att han även denna gång har utsatts för tortyr. 2001 tillfångatogs han i Pakistan, nära gränsen till Afghanistan, för att sedan överlämnas till amerikansk militär. Han fördes till USA:s koncentrationsläger på Guantanamo. Där satt han inspärrad i nästan tre års tid.

Högerpolitiken gynnar SD
När Sverigedemokraterna pekar ut muslimerna som det största hotet mot Sverige hörs ekot från historien. Vad för roll har SD:s främlingsfientlighet i svensk politik?.

Konsumera julefrid
Julpynt, julgran, julskivor, julglögg. Och så självklart julklappar. Mycket ska vi köpa för att få vår perfekta jul.

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion