Socialismen är framtiden - framtiden är vår!

Rebell 2011-3

Framsida

Rätten till bostad

Hälften av Sveriges unga saknar egen bostad, utan bor istället i osäkra andra- eller tredjehandslägenheter, hos kompisar eller kvar hemma hos föräldrarna. Samtidigt går hyrorna upp och standarden på lägenheterna går ner.
I detta nummer fokuserar vi helt på bostadsfrågan. Du kan läsa om ungdomar som flyttar runt mellan olika städer, om vilka bostadsproblem det finns på mindre orter, om hemlöshet och en massa andra aspekter på bostadsfrågan.

I numret intervjuas också konstnären José David Hildebrand och du kan göra Rebells stora bostadstest. Allt detta och mycket mer i Rebell #3-2011.

Ta en prenumeration för bara 80 kr!

Valda artiklar


s 14-15 – läs som pdf! (328 kb)

Bostäder till hemlösa vinner inga val
Sverige är ett välutvecklat och rikt land. Ändå finns det människor i detta land som inte har tak över huvudet. Rebell har pratat med Kent Knutsson, som arbetar åt de hemlösas tidning Faktum, för att få reda på mer om hemlöshet.

Det trygga Sverige
Det var när jag var ungefär 17 år som jag för första gången tänkte på att jag ville flytta hemifrån. Att jag gärna ville starta upp mitt eget liv och bli självständig från mina föräldrar.


s 8-9 – läs som pdf! (488 kb)

Olika villkor på jobbet
För att det ska kunna bli fler bostäder krävs det några som kan bygga dem. Rebell har träffat Alexander Lind som arbetar som elektriker för att prata om hur arbetsförhållanden ser ut och vad han tycker om utbildningssystemet.

Dessutom...

Ledare: Islamofobins ansikte
Sommarvärme i juli. De sista förberedelserna pågår inför vårt sommarläger i natursköna Bohuslän. Tal skrivs, tält och och ombyte packas ner. Då nås vi av de fruktansvärda bilderna från Norge. Någon har gått omkring och kallblodigt skjutit ner ungdomar på arbetarpartiets ungdomsförbunds sommarläger på ön Utöya.

En idrott åt alla?
I media får vi ständigt höra om nya dieter och träningskurer. Trots det rör vi oss mindre och blir fetare. Rebell undersöker hur det kan hänga ihop.

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion