Socialismen är framtiden - framtiden är vår!

Rebell 2013-3

Framsida

Vår framtid – vår skola – vår klass

RKU ger ut ett revolutionärt skrivhäfte om skolan. Vi berättar om skolans roll histora, vi granskar skolböckerna och vi träffar elever som protesterar mot nedskärningar. Ett måste för den som vill förstå skolans roll i dagens samhälle.
Dessutom funderar vi över varför friskolorna befinner sig i fritt fall, vi diskuterar med lärarstudenter och vi tipsar om filmer på skoltema

Ta en prenumeration för 100 kr!

Valda artiklar


s 12-13 – läs som pdf! (548 kb)

Vad är det vi lär oss i skolan
Vi får intrycket av att det som står i våra skolböcker är objektiv, neutral fakta. Men några objektiva skolböcker existerar inte, allt skrivs i ett sammanhang, med medvetna eller omedvetna syften.


s 20-21 – läs som pdf! (198 kb)

Skolstrejk mot nedskärningar
Hur protesterar man mot försämringar på sin skola? Rebell har träffat Frida Hellström Ålander som förra terminen var med och arrangerade en lyckad skolstrejk på sin dåvarande skola.

Dessutom...

Ledare: Vi måste agera för att stoppa våldtäkterna
Under hösten har flera våldtäktsfall uppmärksammats i media. Fallen visar fruktansvärda övergrepp på kvinnor. Det är hög tid att samhället agerar! Det krävs både kort- och långsiktiga insatser för att förebygga sexualbrott.

Avskaffa läxorna
Det var ett antal år sedan jag själv gick i skolan. Men fortfarande kan jag drömma mardrömmar om läxor. Vakna stressad över att jag missat att göra den där viktiga hemuppgiften…

Skolans härskande klass
Skolan och skolgången har förändrats många gånger genom historien men dess ställning i samhället har alltjämt varit densamma; att tjäna den härskande klassens intressen.

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion