Socialismen är framtiden - framtiden är vår!

Rebell 2014-2

Framsida

Framtiden tillhör oss!

Årets andra nummer av Rebell handlar om socialismen. Vi reder på ett grundläggande sätt ut vad socialismen innebär, hur den kan se ut i verkligheten och resonerar kring hur den kan uppnås.
Numret innehåller också en lite längre kulturdel där vi tipsar om bra progressiv litteratur, musik och film som man inte bör missa. Dessutom behandlas det spännande begreppet "Rymdkommunism".

Ta en prenumeration för 100 kr!

Valda artiklar


s 12-15 – läs som pdf! (230 kb)

De kämpar för socialism i Umeå
När man talar om socialism kan det ibland kännas väldigt teoretiskt och långt borta. För att konkretisera det hela och tala om kampen för socialism här och nu stämde Rebell träff med några medlemmar i RKU-Umeå. De berättar här hur de ser på socialismen, varför de organiserar sig i RKU samt vilka utmaningar de står inför.


s 12-13 – läs som pdf! (498 kb)

Rymdkommunism
Science fiction - samhällskritik och socialism. Rebell skriver här om hur genren science fiction tydligt bygger på idén om ett annat samhälle.

Dessutom...

Ledare: Kamp mot systemet - tillsammans!
Under vintern har vi skakats av flera nazistiska attacker. I Kärrtorp anfölls en fredlig demonstration. I Malmö överfölls aktivister efter en demonstration på Internationella Kvinnodagen. I den antirasistiska tidningen Expos sammanställning visas att de nazistiska grupperna har ökat i aktivitet. I årets val ställer Svenskarnas Parti (som tidigare hette Nationalsocialistisk Front) upp till val i 30 kommuner runt om i landet.

Varför kan man inte rösta fram socialismen?
Måste det verkligen till en revolution för att bryta med det kapitalistiska samhället? Rebell redogör här för hur parlamentarismens snäva ramar inte är tillräckliga i kampen för ett annat samhälle.

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion