Vi bygger det kommunistiska ungdomsförbundet!

Rebell 2015-1

Framsida

Klasshat

I detta nummer av Rebell lyfter vi fram det positiva i att hata de rika - vi menar att de rika stulit det som vi i arbetarklassen producerat varför det är helt rätt att vi tar tillbaka det som tillhör oss!
Numret innehåller intervjuer med unga arbetare som berättar om sina upplevelser av att känna sig föraktad enbart på grund av de är arbetare, en artikel som pekar på likheterna mellan de som bor i förorterna och i landsbygden, och mycket mycket mer.

Ta en prenumeration för 100 kr!

Valda artiklar


s 12-13 – läs som pdf! (345 kb)

Där vi bor, och vi som bor där
Orten och bygden. Två skilda platser som glömts bort av media och politiker. Vid en första anblick kan det tyckas vara mycket som skiljer dem åt, men är det verkligen sant? Är det inte snarare så att det finns fler saker som förenar de boende i landets förorter med människorna i avfolkningsorter?

Dessutom...

Ledare: Terror och yttrandefrihet
I januari utsattes den franska satirtidningen Charlie Hebdo för ett terrorattentat, där tolv personer mördades. I februari attackerades ett möte i Köpenhamn där bland annat Lars Vilks deltog. En person dödades. I samband med båda attackerna drabbades också judiska samlingsplatser, i Paris en judisk mataffär och i Köpenhamn en synagoga. Det är samtliga fruktansvärda brott som måste fördömas.

Krönika: Vanliga människor på tv
Vad är en "vanlig" människa på tv:n, och hur skildras arbetarklassen egentligen? Dessa frågor ställer sig Moa Hamark.

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion