Vi bygger det kommunistiska ungdomsförbundet!

Rebell 2016-4

Framsida

Omvärlden

Årets fjärde och sista nummer av den revolutionära tidningen Rebell har temat "Omvärlden". Två av tidningens texter handlar om det nyligen avgjorda valet i USA, där Donald Trump står som segrare, förutom det kommer du kunna läsa om utvecklingen i Turkiet och Filippinerna samt en intervju med en kommunist från Syrien. Du hittar även krönikor om Kuba, Sydafrika och strejken i Indien.

Ta en prenumeration för 100 kr!

Valda artiklar


s 4-6 – läs som pdf! (156 kb)

Vad händer nu?
Efter över ett år av konstanta rapporteringar och uppdateringar om det amerikanska presidentvalet är det äntligen avgjort. Hur kunde en reaktionens man som Donald Trump vinna valet? Och vad händer nu?
.


s 12-17 – läs som pdf! (593 kb)

Erdogan och "den djupa staten"
Joel Assarsson, internationationell sekreterare i RKU, beskriver utvecklingen i Turkiet. Vart är landet påväg och varför misslyckades stadskuppen i mitten av juli?

Dessutom...

Ledare: Inte en välfärdskrona åt kapitalisterna
Tisdagen den 8 november presenterade Ilmar Reepalu, den så kallade Välfärdsutredningen, vilken vill sätta ett tak för vinster i välfärden på sju procent. För oss kommunister är detta en principiell fråga, privata företag skall inte kunna tjäna pengar på ungdomars utbildning eller sjukas behov av vård.

Krönika: Hillary, USA-imperialismens kvinnliga alibi
Linda Kiibus beskriver i en krönika hur politikern Hillary Clinton reducerades till att bli kvinnan Hillary Clinton. "Hon har gjorts om från en politiker med en faktisk agenda till en luddig ikon, vars mest framträdande egenskap är att hon existerar som kvinna."

Att köpa och sälja ett barn
Vad är egentligen adoption och vad finns det för möjliga baksidor med det? Detta frågar sig Rebells Moa Hamark som läst Lisa Wool-Rim Sjöbloms självbiografiska seriealbum Palimpsest.

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion