Vi bygger det kommunistiska ungdomsförbundet!

#2-2018

Framsida

Tema: Val

Årets andra nummer av Rebell handlar om val! Den 9 september slussas den svenska befolkningen till vallokalerna för att lägga sin röst på det parti som ska förvalta den svenska kapitalismen under den kommande mandatperioden. I Rebell undersöker vi dels hur vi kommunister vill organisera samhället, dels i teorin men också i praktiken, vi gör en djupdykning hur Kuba har organiserat sin demokrati. Vi skriver också om det frihandelsavtal som de svenska EU-politikerna har dragit in Sverige i, samt undersöker valets politiska förutsättningar, i två artiklar. I två krönikor ger två medlemmar ur RKU sin bild av den borgerliga demokratins valsystem och varför man bör organisera sig i RKU. För att inte missa kommande nummer av ungkommunisternas magasin, ta en prenumeration!

Ta en prenumeration för 100 kr!

Valda artiklar


s 10-13 – läs som pdf! (156 kb)

CETA - Om den ohederliga alliansen
Frihandelsavtal är en uppfinning skapad av kapitalismens byråkrater för att luckra upp olika arbetsskydd och breda ut nya marknader. EU har nyligen antagit Ceta, ett frihandelsavtal mellan Kanada och EU:s medlemsländer. Arvid Gustafsson försöker reda ut vad det här innebär för Sverige.


s 14-21– läs som pdf! (593 kb)

"Läget utmärkt, vi attackerar!" - En genomgång av det politiska läget inför valet
Oliver Carlberg går igenom vilka valets förutsättningar är och hur man bör förhålla sig till det.


s 38-42 – läs som pdf! (593 kb)

Kuba - Erfarenheter, självständighet och revolution
I en artikel ger Nadja Lundberg en historisk tillbakablick till Kubas självständighetskamp, samt en redogörelse för dess demokratiska system som är unikt i världen.

Dessutom...

Ledare: Är det ryggraden LO har opererat bort?
Den utredning sossarna tillsatte för att utreda strejkrätten är nu kompromissad av de stora centralorganisationerna i samarbete med Svenskt Näringsliv. Frågan är hur LO kan motivera sitt agerande mot sina medlemmar. Vi i RKU står upp för alla arbetares rätt att strejka!

Krönika: Det reformistiska sisyfosarbetet
Maja Ericson är förstagångsväljare 2018 och skriver om hur det känns att ens röst inte kommer innebära någon större skillnad i vårt kapitalistiska system.

Krönika: Det viktigaste valet!
Erik Kalantar skriver om problemet med dagens politiska system och varför vi ungkommunister menar att det viktigaste valet inte är vilket parti du röstar på, utan att du organiserar dig för ett mer jämlikt samhälle.

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion