Studera, kämpa, lär!

Innehåll

RKU besökte Rød Ungdoms sommarläger

Under förra veckan besökte en liten delegation från RKU Rød Ungdoms sommarläger i Norge. Det var en fin upplevelse för att kunna utbyta idéer och lära sig av varandra.

Lägerbanderoll
Lägerbanderoll
Flera intressanta möten och kursen hölls på lägret
Flera intressanta möten
och kursen hölls på lägret

Utsikten var vacker och gemenskapen i de olika brigaderna och den internationella brigaden värmde. I den internationella brigaden var det folk från olika delar av världen, det fanns gäster från tyska SOLID – LinksJugend, Danska SUF, en gäst från Afghanistan och en från Palestina.

– Lägret har varit väldigt bra, säger Fanny Edstam från RKU:s delegation. Jag är imponerad av att Röd Ungdom organiserar hela lägret själva. Medelåldern på lägret var låg och det var mycket unga och nya människor på lägret vilket var väldigt positivt att se.

Lägret hade runt 120 deltagare från åldern 14-25, det fanns politiska föreläsningar med olika teman som Palestina, Afghanistan och Kvinnofrågan. Man kunde också vara med på fotbollslägret eller gå på speed dating, konserter med olika typ av musiker varje dag och filmvisningar.

När vi kom fick vi höra en gäst från en palestinsk organisation som var på besök i Norge och pratade om Palestinas historia och hur ungdomarna alltid taget till kampen för ett fritt Palestina. vi diskuterade sen också med de skandinaviska gästerna från Danska SUF och Rød Ungdom hur man kunde samarbeta i de olika förbunden i Palestinasolidariteten.

– Lägret var en lärorik upplevelse, säger Fanny Edstam. Det enda negativa är det är för kallt att bada i det norska vattnet.

Marcia Escobar

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion