Statement: Unconditional Solidarity with Gaza!

تضامننا اللا مشروط مع غزة

Translation to english and arabic of a statement adopted by the Revolutionary communist youth of Sweden's international committee regarding the bombing of the al-Ahli Arab hospital in Gaza

2023-10-23
International

Statement in english:

On Tuesday evening, October 17th, the terrorist state of Israel bombed the Al-Ahli Arab hospital in Gaza. At the time of writing, over 500 Palestinians have been massacred by Israel, and the death toll is expected to rise to around 1000.

They were killed in a hospital where they sought treatment for injuries inflicted by Israel. This is one of the largest massacres of Palestinians since the Nakba in 1948. Once again, this massacre demonstrates Israel's intent to carry out genocide.

In the past 11 days, the ethnic cleansing of Palestinians has intensified dramatically, backed by taunts from Israeli politicians. Knesset member Ariel Kallner has called for a new Nakba, and Israel's Minister of Defense Yoav Gallant recently stated, 'We have abolished all the rules of war. Our soldiers will not be held accountable for anything. There will be no military courts.' Israel has committed pogroms and lynched Palestinians, ruthlessly bombed refugee camps, convoys, hospitals, schools, and homes. They have used cluster bombs and white phosphorus against Palestinians. Israel enforces collective punishment by imposing a total blockade on Gaza, cutting off electricity, water, and food supply.

Palestinians have bid farewell to the world on social media and through their relatives in the Western world. Small children have written their names on their hands to be identified in case they are killed by Israeli rockets or bombs. And the families that managed to flee to southern Gaza were once again met with Israel's rockets. According to the Gaza Health Ministry, 3,000 people had already been killed before the hospital bombing, two-thirds of whom were children. Over 10,000 were injured, and the ministry reports around 1,200 people buried, alive or dead.

A genocide is happening before our eyes, and Sweden's politicians are aligning themselves with the murderers. History will never wash the blood from their hands. We will never forget, never forgive their betrayal.

Long live Palestine!
Long live the Intifada!

Statement in arabic:

قصفت دولة إسرائيل الإرهابية، مساء الثلاثاء 17 أكتوبر/تشرين الأول، المستشفى الأهلي العربي في غزة. وفي وقت كتابة هذا التقرير، قُتل أكثر من 500 فلسطيني على يد إسرائيل، ومن المتوقع أن يرتفع عدد القتلى إلى حوالي 1000. قُتلوا في مستشفى حيث كانوا يلتمسون العلاج من الإصابات التي ألحقتها بهم قوى الاحتلال.ما يعيشه الفلسطينيون اليوم هو واحدة من أكبر المجازر التي تعرضوا لها منذ نكبة عام 1948. ومرة ​​أخرى، تثبت هذه المذبحة نية إسرائيل في ارتكاب إبادة جماعية و تطهير عرقي للشعب الفلسطيني.

في الأيام الأحد عشر الماضية، تكثفت عمليات التطهير العرقي ضد الفلسطينيين بشكل كبير، مدعومة بسخرية الساسة الإسرائيليين. وقد دعا عضو الكنيست آرييل كالنر إلى نكبة جديدة، وصرّح وزير الدفاع الإسرائيلي يوآف غالانت مؤخراً قائلاً: "لقد ألغينا جميع قواعد الحرب. جنودنا لن يحاسبوا على أي شيء. ولن تكون هناك محاكم عسكرية". لقد ارتكبت إسرائيل مذابح وأعدمت الفلسطينيين، وقصفت بلا رحمة مخيمات اللاجئين والقوافل والمستشفيات والمدارس والمنازل. واستخدموا القنابل العنقودية والفسفور الأبيض ضد الفلسطينيين. وتفرض إسرائيل عقابًا جماعيًا من خلال فرض حصار كامل على غزة، وقطع الكهرباء والمياه وإمدادات الغذاء.

لقد ودع الفلسطينيون العالم عبر وسائل التواصل الاجتماعي ومن خلال أقاربهم القاطنين في الغرب. كتب أطفال صغار أسمائهم على أيديهم للتعرف عليهم في حالة مقتلهم بالصواريخ أو القنابل الإسرائيلية. والعائلات التي تمكنت من الفرار إلى جنوب غزة قوبلت مرة أخرى بالصواريخ الإسرائيلية. ووفقاً لوزارة الصحة في غزة، فقد قُتل 3000 شخص قبل قصف المستشفى، ثلثهم من الأطفال. وأصيب أكثر من 10000 شخص، وتشير تقارير الوزارة أن حوالي 1200 شخص دفنوا تحت الركام و هم أحياء.

إن الإبادة الجماعية تحدث أمام أعيننا، والساسة في السويد يتحالفون مع القتلة. لن يغسل التاريخ الدماء من أيديهم أبداً. لن ننسى أبدًا، ولن نغفر أبدًا خيانتهم.

تحيا فلسطين!
عاشت الانتفاضة!

International committee of the CC of RKU
2023-10-18