Fördöm anfallet av Syrien!

2018-04-23
Nyhet

I lördags vid tretiden på natten svensk tid anfölls Syrien av USA, Storbritannien och Frankrike. Imperialisterna sköt ett hundratal missiler mot det krigsdrabbade landet. Det syriska försvaret lyckades skjuta ner de flesta av dessa missiler så skadorna är lindrigare än vad de annars blivit. Officiellt kom dessa attacker som svar på de anklagelser om att Assads trupper använt kemiska vapen i striderna om Douma. Attacken mot Syrien utfördes samma dag som Organisationen för förbud av kemiska vapen skulle undersöka vad som egentligen hänt. Att man inte väntade in resultatet av denna undersökning förvånar säkert många.

Men vi vet att dessa imperialistmakter inte har det syriska folkets välmående överst på dagordningen. Det sista ett krigsdrabbat land behöver är bomber. Vi minns Irakkriget som inleddes med lögner om kemiska vapen för att rättfärdiga en brutal invasion.
Vi vet att dessa länder endast vill krossa Syrien för att få in en västvänlig regim i landet. En som skulle lyda istället för att säga ifrån.
Vi i RKU fördömer en imperialistisk intervention i Syrien och ger det syriska folket vår fulla solidaritet i kampen för fred.

Krossa imperialismen!
Nej till Krig mot Syrien!

RKU:s internationella utskott