RKU stödjer Ship to Gaza!

Revolutionär Kommunistisk Ungdom fördömer Israels ockupation av Palestina och den rättsvidriga blockaden av Gaza. Det har i år gått 70 år sedan Al-Nakba, den stora katastrofen, då hundratusentals palestinier fördrevs från sina hem.

2018-04-24
Nyhet

Under påskhelgen mördade Israel flertalet palestinska demonstranter i Gaza. Mer än tusen människor skadades, detta måste får ett slut! RKU kräver en bojkott av Israel. En materiell, ekonomisk, akademisk och kulturell bojkott.

Stödet för det palestinska folkets kamp löper som en röd tråd genom hela RKU:s historia. Det har varit en central del av vår politik sedan vi bildades 1994. Vi har kämpat för att stärka solidariteten med det palestinska folket samt för att avslöja Israel som den brutala ockupationsmakt landet är, och alltsedan grundandet 1948, har varit. Detta kommer vi att fortsätta med till den dagen Palestina är fritt.

Vi har vid alla Ship to Gazas tidigare försök till att bryta blockaden uttryckt vårt fulla stöd för aktionerna, något som vi också gör denna gång. Genom vårt politiska stöd av Ship to Gaza kräver vi i RKU att blockaden av Gaza hävs och att den svenska regeringen agerar för att palestinier inte längre brutalt skall förtryckas av ockupation och blockad.

Leve Palestina – Krossa sionismen!