Gå med RKU på 1:a maj

Den 1:a maj är arbetarrörelsens högtidsdag, en dag till minne av de kamper som förts och för att agitera i dem här och nu. RKU kommer gå i Röd front, kommer du?

2023-04-25
Nyhet

Vi lever i ett döende system, symptomen ser vi överallt runt omkring oss.

Vi ser en skola som spär på segregationen, där lärarna går på knä samtidigt som friskolorna delar ut miljarder i vinst till sina ägare. En skola som bränner ut oss från en allt yngre ålder genom att hetsa om betyg och produktivitet.

Vi ser en kollektivtrafik som istället för att ge alla friheten att röra sig är placerad bakom en betalvägg som blir allt dyrare. Man spenderar mer och mer pengar på att fånga de som inte har råd att köpa en biljett istället för att göra den kostnadsfri. En kollektivtrafik där till och med de som jobbar för att göra den trygg är en för stor kostnad.

Vi ser ett klimat som håller på att kollapsa men blir lovade att lösningen ligger i sagor om "grön teknologi" och att vi bara måste vänta och rösta rätt. Man säger att man kommer få ner utsläppen med den fria marknadens hjälp genom att köpa och sälja rätten att släppa ut koldioxid.

Exemplen kan göras många och långa men faktumet kvarstår: antingen skrotar vi kapitalismen eller så skrotar den oss. Kapitalismen har spelat ut sin roll, vi kan inte vänta längre.

Vi väljer att inte vänta,
Vi väljer att agera,
Vi väljer Röd front!


Kom med oss, du hittar alla tider och platser här!

Arbetsutskottet

RKU:s centralstyrelse