Ovillkorlig solidaritet med Gaza!

Uttalande antaget av RKU:s Internationella utskott med anledning av Israels bombning av sjukhuset Al-Ahli Arab i Gaza.

Under tisdagskvällen, den 17 oktober, bombade terrorstaten Israel sjukhuset Al-Ahli Arab i Gaza. I skrivande stund har över 500 palestinier massakrerats av Israel, och dödsoffren förväntas stiga uppemot 1000. De mördades på ett sjukhus de anlänt till för att få vård för de skador de fått åsamkade av Israel.

2023-10-18
Uttalande

Detta är en av de största massakrerna på palestinier sedan al-Nakba 1948. Denna massaker visar återigen på Israels avsikt att genomföra ett folkmord.

De senaste 11 dagarna har den etniska resningen mot palestinier intensifierats kraftigt, uppmanat av Israeliska politiker. Knessetledamoten Ariel Kallner har uppmanat till en ny Nakba, och Israels krigsminister Yoav Gallant gick nyligen ut och sa: “Vi har avskaffat krigets alla regler. Våra soldater kommer inte att hållas ansvariga för någonting. Det kommer inte finnas några militärdomstolar.”

Israel har begått pogromer och lynchningar mot palestinier, de har skoningslöst bombat flyktingläger, flyktingkonvojer, sjukhus, skolor och hem. De har använt klusterbomber och vit fosfor mot palestinier. Israel använder sig av kollektiv bestraffning genom att införa en total blockad av Gaza, de har stängt av elektricitet, vatten och livsmedelsförsörjning.

Palestinier har tagit farväl till världen på sociala medier och genom deras släktingar som bor i västvärlden. Småbarn har behövt få sina egna namn skrivna på sina händer för att kunna identifieras ifall de blir mördade av israeliska raketer eller bomber. De familjer som lyckades fly till södra Gaza blev återigen bemötta av Israels raketer. Enligt hälsodepartementet i Gaza hade redan 3 000 människor blivit mördade innan bombningen av sjukhuset, varav två tredjedelar var barn. Över 10 000 hade skadats, och departementet uppger att det finns runt 1 200 människor begravda, levande eller döda.

Ett folkmord sker mitt framför våra ögon och Sveriges politiker ställer sig på sidan av mördarna. Historien kommer aldrig kunna tvätta bort blodet från deras händer. Vi kommer aldrig glömma, aldrig förlåta deras svek.

Länge leve Palestina!

Länge leve Intifadan!

Internationella utskottet, RKU:s centralstyrelse

2023-10-18