Socialismen är framtiden - framtiden är vår!

#3-2018

Framsida

Tema: Indoktrinering och propaganda

Årets tredje nummer av Rebell handlar om indoktrinering och propaganda! I flertalet artiklar och krönikor skriver ungkommunister om hur det kapitalistiska samhället vrider vårt tankesätt och våra idéer för att passa deras vilja. Nadja Lundberg skriver i en artikel om hur reklam används och anpassas mot oss unga. Vidare har Oliver Carlberg intervjuat Mattias Göransson om rysshets och medias roll i att återge sanningen. I två krönikor skriver Lenita Åberg och Saga Mazandarani om näringslivets respektive skolans propaganda. Sist men inte minst har Jakob Lejon skrivit ett reportage om sin resa till ungkommunisternas festival i Aten, Ogiditis! För att inte missa kommande nummer av ungkommunisternas magasin, ta en prenumeration!

Ta en prenumeration för 100 kr!

Valda artiklar


s 8-11 – läs som pdf! (156 kb)

All Logo - En värld av reklam och varumärken
Reklam är ständigt närvarande i våra dagliga liv och har sedan 1800-talet utvecklats enormt. Nadja Lundberg undersöker hur det ser ut med reklam och hur det påverkar oss unga i dagens samhälle.


s 22-28 – läs som pdf! (593 kb)

Ubåtsjakt och mediehysteri – Intervju med Mattias Göransson
Mattias Göransson är chefredaktör för magasinet Filter och är aktuell med boken Björnen kommer. Oliver Carlberg intervjuade honom om rysshetsen i dagens Sverige och vad medias roll är i det hela.


s 32-35 – läs som pdf! (593 kb)

Forum för statlig historieskrivning
Göran Sjöstrand skriver om den svenska myndigheten Forum för levande historia och deras smutsiga metoder för att vrida historieskrivningen åt nyliberalismens vägnar.

Dessutom...

Ledare: Sverigedemokraterna och näringslivet
Efter riksdagsvalet i september ökar rösterna för att det borgerliga blocket ska samarbeta med nyfascisterna i SD. En av de som uttryckt sig positivt för det är Antonia Ax:son Johnson, sveriges rikaste kvinna.

Krönika: Falskt spel från näringslivets lakejer
Lenita Åberg skriver om Svenskt Näringsliv och Timbro, vars främsta syfte är att propagera för kapitalismens fortlevnad samtidigt som de ljuger om arbetsmarknaden.

Reportage: Resa till Grekland och Ogiditis
jakob Lejon åkte i slutet av september 2018 till Aten och Ogiditis, som är ungkommunisternas festival. KNE, Greklands kommunistiska ungdom fyller i år 50 år, vilket firades under festivalen. Läs om Jakobs resa här!

Bli medlem i RKU!

RKU är ett revolutionärt ungdomsförbund för arbetar- och vänsterungdomar.
Vi tar kamp mot kapitalismens utsugning och imperialismens krig. Vi säger att socialismen är framtiden.
Vill du arbetarpolitik och socialism? Kom med oss!
Läs mer

RKU i aktion