Al Nakba 75 år–Leve Palestina!

Idag för 75 år sedan inledde den stora katastrofen, Al Nakba. Idag för 75 år sedan splittrades Palestina, 700 000 palestinier drevs på flykt, byar och städer tillintetgördes för att Israel skulle bildas.

2023-05-15
Nyhet

Israel är en fästning och språngbräda för USA-imperialismen i Mellanöstern. Det är ett bosättarkolonalialt projekt som fördriver och förtrycker miljontals. Det är en helt ut illegitim stat som inte bara bedriver terror mot palestinierna, men även grannländerna.


Bild från manifestation i Stockholm på årsdagen 2023.

Palestinierna har rätt att med alla möjliga medel befria sitt land, från Jordanfloden till havet. De kommer aldrig att ge upp och vi kommer att vara med dem hela vägen.

Länge leve Palestina!

Internationella utskottet

RKU:s centralstyrelse