RKU:s insamling–Över 11 000 till strejkkassan

Två veckor sedan inledde RKU en gemensam kampanj för att stödja tidningen Proletärens insamling till de strejkande i Frankrike. Målet var att under två veckor samla in pengar på olika sätt för att stödja strejkkassan. Kampanjen är nu slut.

2023-04-12
Nyhet

Kampanjen inleddes den 28:de mars och löpte genom den 9:e april, dvs lite drygt två veckor. Under dessa två veckor har RKU:s lokalorganisationer samlat in pengar genom pubkvällar, bidrag från medlemmar och sympatisörer, m.m. för att stödja tidningen Proletärens insamling till CGT:s lokalklubb i Parisförorten Trappes.

Totalt samlade RKU in:

11 625 kr


Proletären avslutade sin insamling tidigare under veckan med en total summa på 77 488 kr. På så sätt har RKU:s medlemmar, sympatisörer och lokalorganisationer bidragit till 15% av insamlingens totala värde.

Stridbarheten hos de franska facken innebär att de inte har de stora strejkkassorna som LO-förbunden har samlades på hög. Den internationella solidariteten är av ytterst vikt då vissa tvingas tillbaka till jobbet och bryter strejken eftersom de inte kan vara utan inkomst. Läs mer om det här.

Vi visar att internationell solidaritet inte endast är fina ord, det är även konkret handling. Av alla ungdomsförbund på vänsterkanten är det endast det kommunistiska som visar sig förmöget att agera, utan bidrag från staten.

Arbetsutskottet

RKU:s centralstyrelse