Arbetarkonferens i Göteborg 30 september – 1 oktober

Helgen 30/9-1/10 arrangerar Kommunistiska Partiet och Revolutionär Kommunistisk Ungdom en konferens för sina medlemmar som är yrkesverksamma inom LO:s avtalsområden samt för yrkesstuderande på Marx Engels-huset i Göteborg.

2023-09-11
Nyhet

Idag trycks arbetarklassen tillbaka av borgerligheten på i princip alla fronter och ledningarna för den reformistiska arbetarrörelsens organisationer klarar inte av att mobilisera motstånd mot attackerna – eller till och med deltar i nedmonteringen av sådant som vår anställningstrygghet och strejkrätt. Därför är det viktigt att klassmedvetna och revolutionära arbetare samlas och diskuterar hur vi ska staka ut en väg framåt, hur vi som parti och ungdomsförbund ska agera ute på våra arbetsplatser och i våra fackföreningar.

Vårt moderparti har rika erfarenheter att dela med sig av när det kommer till det politiska arbetsplatsarbetet och vi som unga i arbetslivet har unika insikter och perspektiv som vi hoppas kommer leda till givande diskussioner och utbyten på konferensen. Ser du också behovet av en arbetarrörelse som sätter klasskamp och revolutionär socialism på agendan? Kom med på arbetarkonferensen!

Anmälan sker till info@kommunisterna.org Ange namn, avdelning, yrke, facktillhörighet, fackligt uppdrag, behov av sovplats och specialkost. Avgiften är på 500 kronor och då ingår mat och sovplats. Reseersättning utgår för billigaste färdmedel.

RKU:s centralstyrelse