Allt stöd till studentockupationerna!

Uttalande från RKU:s centralstyrelse med anledning av tältockupationerna vid svenska lärosäten

Studenter i Sverige har satt upp ockupationer på sina lärosäten. De kräver att universiteten de studerar vid ska bryta sina samarbeten med Israel och de företag som, exempelvis, förser Israel med vapen.

2024-05-14
Uttalande

De följer i en våg bakom studenter i USA och andra länder i europa. I dessa länder har vi sett hur överheten ignorerar studenternas krav. De har istället bemöts med otrolig polisbrutalitet i ett försök att kväva proteströrelsen. Detta fördömer vi och vi hyllar de studenter som stått fast mot polisens övervåld, mot statens batonger, tårgas och gummikulor.

Revolutionär Kommunistisk Ungdom kräver att Israels folkmord upphör och vi stödjer kampen för Palestinas befrielse. Ett vapen för att uppnå detta är en total bojkott av Israel, men det kräver också att man står bakom palestiniernas rätt att göra motstånd hur de än önskar. Det är rätt att göra uppror! RKU står bakom studenternas krav! Hörsamma de som studerar istället för att skicka snutar!

Revolutionär Kommunistisk Ungdoms centralstyrelse

2024-05-14