Allt stöd till de strejkande järnvägsarbetarna på Veolia!

Revolutionär Kommunistisk Ungdom ger sitt fulla stöd till de strejkande arbetarna på Öresundstågen och Snälltåget, som gick ut i strejk natten mot 2 juni.

Att arbetarna strejkar mot utnyttjande i form av ofrivilliga timanställningar och bemanningsanställningar gör strejken viktig för arbetarungdomen i hela Sverige.

2014-06-02
Uttalande

Att arbetarna strejkar för arbetsvillkor inom järnvägen gör strejken viktig för alla oss som kräver en upprustad och fungerande statlig järnväg, istället för det avreglerade marknadskaos som råder idag. Att arbetarna tvingat fram ett strejkvarsel genom att själva gå ihop och hota med vild strejk, gör dem till ett föredöme för alla Sveriges arbetare.

Detta manar till solidaritet med de strejkande arbetarna. När man drabbas av att tågen inte går måste man komma ihåg att skulden ligger på arbetsköparen Veolia som vägrar lova schyssta arbetsvillkor. En bättre spårtrafik för personalen är en bättre spårtrafik för alla. De anställda på Veolia förtjänar allt stöd!

Därför uppmanar vi också våra medlemmar, våra sympatisörer och de resenärer som berörs att aktivt visa sin solidaritet genom att sluta upp i de stödmanifestationer som planeras flera av Sydsveriges städer.

RKU:s centralstyrelse

2014-06-02

JÖNKÖPING: Resecentrum måndag 19:00
LANDSKRONA: Landskrona station måndag 17:30
LUND: Utanför vita stationsbyggnaden måndag 17:30
MALMÖ: Glashallen Malmö C måndag 17:30